Προϊόντα της Κω
Άγρια Κωακή Κάπαρη
Γευστική και Υγιεινή
Μετά από επίμονη και δύσκολη πολυετή έρευνα στο νησί μας, "εξημερώθηκε" και καλλιεργήθηκε η ατίθαση και δύστροπη άγρια Κωακή κάπαρη.
Άγρια Κωακή Κάπαρη
Χωρίς συντηρητικά
Μετά από επίμονη και δύσκολη πολυετή έρευνα στο νησί μας, "εξημερώθηκε" και καλλιεργήθηκε η ατίθαση και δύστροπη άγρια Κωακή κάπαρη.
Ο Σάββας και η Αλίκη ήρθαν πριν από πολλά χρόνια στην Κω, αφιέρωσαν τον χρόνο τους σε διάφορες δραστηριότητες, αλλά και στο πάθος τους για τη γη και τις καλλιέργειες. Αφοσιώθηκαν στην καλλιέργεια της Κάπαρης, με την παστερίωση και τυποποίηση της, την μετέτρεψαν σε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας.
Η έντονη αρωματική της νότα οφείλεται στο ευνοϊκό κλίμα της Κω, στις αλλαγές θερμοκρασίας από ζεστές ημέρες σε δροσερές νύχτες. Ενώ η μοναδική πικάντικη γεύση της, στο εύφορο έδαφος με μέταλλα και ιχνοστοιχεία και τους ισχυρούς ανέμους που μεταφέρουν θρεπτικές ουσίες από τη θάλασσα στα φυτά μας, όπως ιώδιο, μαγνήσιο και ασβέστιο.
Η κάπαρη έχει χρησιμοποιηθεί από τη λαϊκή ιατρική για εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες χρόνια. Σύγχρονες μελέτες δείχνουν ότι το τουρσί της κάπαρης είναι από τις πλουσιότερες πηγές σε φλαβονοειδή (ουσίες με έντονη αντιοξειδωτική -και όχι μόνο- δράση), όπως η κερσετίνη, η ρουτίνη και η καμφερόλη, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, όπως η ρύθμιση της πίεσης, η μείωση των αλλεργιών, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, η προστασία από παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος, η καθυστέρηση της γήρανσης κλπ.